Ясни са терористите от Анкара

18:01, 14 мар 16 / Свят 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снимки на предполагаемата терористка от Анкара се появиха в турските медии. Според „Хюриет“ самовзривилата се жена в турската столица в неделя се казва Сехер Чагла Демир. Самоличността й е установена по отпечатък от палеца.

Преди време младата жена е подозирана за членство в Кюрдската работническа партия (ПКК) и дори е призовавана в съда, но той не успял да произнесе присъда. Според изднието през 2013 е участвала в нападение заедно с кюрдските бунтовници.

Демир е била студентка във факултета по туризъм в университета в град Балъкесир. Доказателство за принадлежност към ПКК са открити нейни снимки, на които тя е с лента за глава с цветовете на кюрдския флаг.

Според „Ройтерс“ вторият терорист е турски гражданин, член на Кюрдската работническа партия. Повече подробности не се съобщават.

Турската полиция разследва семействата и на двамата.

Властите са задържали още четирима души във връзка с терора в Анкара. 

Вчера вечерта двамата терористи взривиха автомобил в сърцето на турската столица, близо до автобусна спирка. В резултата загинаха 37 души, а над 100 бяха ранени. До момента нито една организация не е поела отговорност, но основните подозрения падат върху ПКК и близки до нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама