Тома Белев: Прокуратурата участва в кампания срещу природата

18:36, 14 мар 16 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има кампания срещу опазването на природата и в нея се включва Главната прокуратура, обяви пред БНР екологът Тома Белев по повод проверката, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров по публикации в „Труд“ за съмнително разходване на европейски средства по екопроекти.

Белев беше категоричен, че твърденията във вестника са абсолютно неверни и затова той няма никакви опасения.

„ Учуден съм, че Главна прокуратура посочва, че от изисканите документи от МОСВ е потвърдена информацията от статията за лалугерите. В статията за лалугерите пише, че МОСВ продължава да пуска безсмислени поръчки, че държавната поръчка е дадена от приятел на Тома Белев и че българският и европейският данъкоплатец са дали на Тома Белев по 6867 лева за всеки преместен лалугер. В тези твърдения на статията няма нищо вярно, каза още той.

По думите му самата обществена поръчка изобщо не се отнася само за лалугери. Това е една от над 20 дейности. „Посоченият в статията г-н Иван Иванов, посочен като мой приятел, който ми е дал тази поръчка, е освободен година преди да е сключен договора. Нито аз, нито представлявана от мен организация участва в тази обществена поръчка“, посочи още той и допълни, че в момента води съдебно дело с вестника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама