Стотици мигранти прекосиха нелегално границата с Македония

18:51, 14 мар 16 / Свят 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици мигранти са влезли нелегално в Македония през Гърция, съобщи македонското министерство на вътрешните работи, цитирано от „Ройтерс“. Те са влезли на територията на западната ни съседка при село Моин в района на граничния град Гевгелия.

След като вървели в продължение на няколко часа, мигрантите прекосили река и намерили пролука в оградата, която македонските власти поставили, за да се предпазят от тях.

Македонски войници качили някои от мигрантите във военни камиони, но не е ясно къде са били откарани.

„Полицията и армията са наясно, те се намесиха”, заяви източник от македонското разузнаване.

По-рано АФП съобщи, че около 1000 мигранти, блокирани в лагер на гръцката граница, са тръгнали пеша към Македония, в търсене на алтернативни маршрути за влизане в страната. Агенцията допълва, че групата бързо е била заобиколена от полицията.

Според агенцията бежанците са от лагера в Идомени, тръгнали със семействата си, носейки своите принадлежности, те прекосили хълмове и река, за да стигнат до село Хамило на около 2 км разстояние от границата с Македония.

Македонската армия и полиция са реагирали и в момента търсят начин да върнат новодошлите обратно в Гърция. 

По-рано днес от македонското вътрешно министерство съобщиха, че двама мъже и една жена са открити удавени близо до гръцката граница след два дни на обилни валежи. Стана ясно, че са били бежанци от Афганистан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама