Екоактивистите не вярват на Борисов, кемпери блокират жълтите павета (снимки)

19:02, 14 мар 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици екоактивисти се събраха и тази вечер на протест на площад "Независимост", предаде репортер на София Topnovini.bg.

Протестиращите отново разпънаха палатки пред сградата на президентството. Теблокираха и бул. "Цар Освободител", като пропускаха десетките кемпери, които минаха демонстративно под прозорците на Министерския съвет.

Поредна вечер екоактивистите излизат на улицата, за да покажат несъгласието си със забраната за разполагане на палатки и паркиране на 100 метра от плажовете по Черноморието. Въпреки че по-рано днес премиерът Бойко Борисов разпореди промените в закона да бъдат върнати и пренаписани отново, като забраната отпадне, протестиращите не вярват, че това ще се случи.

"Докато не стане факт, не вярваме. Искаме природа, а не бетон. Обещания много слушахме, но те си решават всичко без да ги интересува кой ще засегнат", обясни Игнат Иванов.

Според Мария Апостолова "не е утешение това, че премиерът е казал да падне законът". "Защо се приемат такива неща, които да разпалват гражданското общество и iлед това да се сещат, че не е правилно. Това трябва да се промени", каза Мария.

Тази вечер протестът е съпроводен и от музикални изпълнения. Въпреки че акцията е позволена до 22:00 часа, протестът приключи около 20:30 часа, когато беше пуснато и движението по бул. "Цар Осовободител".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама