Защитници на къмпингите разпънаха палатки в центъра на Пловдив (снимки и видео)

19:21, 14 мар 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотина защитници на свободното къмпингуване разпънаха палатки тази вечер в центъра на Пловдив, пред сградата на Общината.

Хората се събраха, за да протестират срещу подготвяните промени в закона за туризма, които предвиждат забраната за къмпингуване не само по морето, но и на територията на цялата страна.

"Не искам да се ограничава къмпингуването. Съгласна съм да се направят някакви правила, примерно да се внася някакъв членски внос, с който да имаш право да къмпингуваш, но изцяло да се забранява е безумие", смята Ася Михайлова.

"На див къмпинг не съм виждала мръсотия. Хората отиват там, защото обичат природата, а не за да я замърсяват. Но в къмпинг зоните има страшно много мръсотия. Да не говорим за Слънчев бряг, където е зверщина, супер мръсно", сподели Галатея Мутафова.

"Като градски човек, който живее в една среда само от бетон и желязо, поне веднъж в седмицата имам нужда да изляза сред природата и да разпусна. Ходенето на палатка е именно един от начините за това. Смятам, че с тези закони се ограничават правата на човек да почива по начина, по който иска", категорична е Маргарита Жилова. Според нея трябва да има глоби за всички, които замърсяват, но не бива в никакъв случай да се ограничава достъпът до природата, която е национално богатство и е на всички.

Георги Райчев пък е на мнение, че любителите на природата и алтернативния туризъм не бива в никакъв случай да отстъпват пред забраните. "Лично моето мнение е, че това е отмъщение за Пирин, защото не им позволяваме да строят. Може би вече е дошъл моментът да ги няма тези, които приемат такива закони", смята любителят на отдиха сред природата.

Някои от протестиращите бяха донесли музикални инструменти, момиче изпълни на флейта химна на България. Защитниците на свободното къмпингуване са категорични, че няма да се откажат от исканията си и правото си да избират начина, по който да отдъхват сред природата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама