МВР блокира хасковските полицаи, те протестират в Кърджали

19:47, 14 мар 16 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„През последните десетина дни МВР организира специализирани операции /СПО/, за да няма свободни полицаи, които да излязат на протест”, разкриха ченгета за Topnovini.bg. Това е причината в областния град да няма недоволство на работещите в МВР. Почиващите полицаи от Хасково обаче тази вечер подкрепиха колегите си от Кърджали. Там пред паметника на „Левски” в центъра на града се събраха около стотина души. Близо 30-тина бяха от Хасково. Всички протестираха мълчаливо.  

Марин Христозов, който е от синдикалното дружество 66 в Кърджали обясни, че са подали заявление за протеста в общината преди 72 часа. За разлика от предишния път, полицаите не правиха нито флашмоб, нито блокираха движението. По думите на Христозов са се събрали:„ да се нахъсаме, да си поговорим”. Всички бяха категорични, че готвените промени от МВР не са реформа.

Оказа се, че хасковските полицаи изобщо не са подавали документи в кметството да искат разрешение. Тук хората, които могат да излязат да изразят недоволството си са не повече от 20 души. Това било заради постоянните специализирани операции, които планира ръководството на областната дирекция. Имало служители, които почиват едва няколко часа, веднага след СПО, застъпват да карат редовната си смяна.

На годишния отчет на хасковската ОД на МВР бе пристигнал главният секретар Георги Костов. Тогава Topnovini.bg му зададе въпросът – как ще коментира предстоящите полицейски протести. Той отговори, че не знае в страната да се готви недоволство сред подчинените му, защото: „предложената реформа е добра”.

Полицаите, с които говорихме обаче са на съвсем друго мнение. Протести тази вечер имаше още в Пловдив и Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама