Петдесетина полицаи излязоха на протест в Пловдив (снимки)

19:55, 14 мар 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 50-ина полицаи се събраха тази вечер на протест пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив, предаде репортер на Topnovini.bg. След това служителите на реда се насочиха към кръстовището на баня "Старинна", където раздаваха листовки и ароматизатори на шофьорите на преминаващите коли.

Полицаите изчакваха автомобилите да са спрели на червено, така че да не се създават задръствания и да не се пречи на трафика. Своеобразният фалшмоб бе охраняван от служители на КАТ.

"Реално не протестираме за пари, а искаме истинска реформа, защото осмата промяна в закона за тази година само разклаща доверието у младите хора, които биха влезли в системата. Все повече полицаи напускат МВР заради тази несигурност", обясниха синдикални лидери.

"Трябва да се спре с тези постоянни промени на "Противопожарна безопасност и защита на населението" от агенция в дирекция. Те разклащат доверието в институцията", сподели Динко Криворов, председател на 149 синдикално дружество.

"Промяната на абревиатури, разделянето на администрацията и увеличаването й за сметка на служителителите на терен е унищожаване на системата за сигурност на страната. Протестът е по-малоброен не заради страх, а от демотивация и незнание. Хората не искат да четат промените в законите, демотивирани са", смята Доброслав Лазаров.

Полицейските протестни действия продължават и утре вечер с шествие по улиците "Райко Даскалов" и "Княз Александър Първи".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама