Трябва да се изгради втори лифт на Банско, сочат резултатите от анкетата на Topnovini.bg

22:20, 14 мар 16 / Политика 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази седмица в анкетата на София Topnovini.bg ви попитахме дали трябва да се изгради втори лифт на Банско. Въпросът беше провокиран от множеството мнения и разногласия по въпроса.

В нашата анкета гласуваха 345 души, като 145 (32%) от тях заявиха, че втори лифт е нужен, защото развитието на зимния туризъм трябва да се насърчава. На второ място с най-много гласове – 122 (27%) е посочен противоположният отговор – „Не. Концесионерът досега много пъти е нарушавал екологичното законодателство“.

115 души (25%) също смятат, че трябва да има втори лифт на Банско и би било „престъпление ако това не се случи“. 49 (11%) от гласувалите са посочили, че не бива д има втори лифт, тъй като капацитетът от ски съоръжения на Банско е достатъчен.

Едва 22-ма (5%) от участниците в нашата анкета са заявили, че нямат мнение по въпроса.

А иначе казусът около построяването на втория лифт в зимния курорт се задълбочава. На последната среща организирана от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, в която участваха природозащитници, експерти и други министри, съгласие по темата не бе постигнато. Еколозите са твърдо против, а управляващите обясняват, че лифтът е нужен.

Зад построяването на втори лифт твърдо застанаха министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Другото искане на еколозите – да бъде развален договорът на концесионера „Юлен“, също не постигна успех след срещата, тъй като Василева и други експерти обясниха, че ако концесионният договор бъде прекратен това ще струва на държавата милиарди левове, тъй като „Юлен“ коректно изпълняват задълженията си по него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама