Наградиха отличени участници в конкурс по повод Световния ден на водата в Русе

09:09, 23 мар 16 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера най- големият търговски център в Русе домакинства откриването на изложбата на наградените от Международен конкурс за фотография и рисунка под надслов „Вода и работни места“, съобщават от Областна администрация Русе. Събитието се организира по повод Световния ден на водата в партньорство между Общински младежки дом Русе и „ВиК“ Русе.

Празника уважиха доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе, Наталия Кръстева – зам.- кмет „Комунални дейности” на Община Русе, Ирена Петрова – директор на дирекция „Култура и образование” на Община Русе, д-р инж. Сава Савов –управител на „ВиК“ Русе и Мариан Савов –директор на ОП „Русе –Арт“.

Доц. д-р Стефко Бурджиев награди челните места в Трета възрастова група на категория „Рисунка“. В приветствието си доц. Бурджиев е споделил възхищението си от организацията на конкурса, както и от  творческите постижения и развитието на децата, съобщават още от Областна администрация Русе.

„Този конкурс е посветен на един от най- важните ресурси какъвто е водата. Ако не днес то в близко бъдеще, това може би ще е най- скъпото нещо на Планетата“, е заявил той. Областният управител е пожелал творческо дръзновение на децата, по- високи достижения в следващите конкурси, като за финал е уверил присъстващите в подкрепата си за това изключително важно начинание. „Видимите и осезаеми резултати за Русе и областта зависят от Вашите успехи“, е заключил доц. Бурджиев.

Наталия Кръстева награди отличените в Първа възрастова група, а д-р инж. Сава Савов най- добре представилите се във Втора възрастова група на направление „Рисунка“. Ирена Петрова връчи наградите в направление „Фотография“. Специалните награди за колективно участие и за инсталация на пейзаж с музика и аромати обяви Мариан Савов.

И през 2016 година двама младежи получиха правото да участват в младежки проект в чужбина. Имената им обяви Красимира Николаева – директор на Общински младежки дом – Русе. Двамата младежи тази година ще имат възможност да реализират обмен в Германия през месец юли.

Общият брой на творбите, регистрирани за участие в конкурса е бил 301, от които 230 рисунки и 71 снимки. За четвърти път конкурса излиза извън границите на България. Идеята са подкрепили още Португалия, Индия, Румъния, Гърция, Естония, Тунис, Германия, Испания и ЮАР чрез уъркшопи и “online кампания” за рекламиране на конкурса. Фотоколажи са получени и от децата от Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие” към Русенска католическа организация „Каритас”.

Журито тази година е било в състав: председател: Валентин Георгиев -  учител по изобразително изкуство, членове: Стоян Димов – учител по изобразително изкуство, Людмила Любенова – младежки работник, Вилиана Вълчева – фотограф.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама