Издирваният терорист Нажим Лахрауи не е избягал, а се е взривил на летище „Завентем“

07:27, 24 мар 16 / Свят 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второто камикадзе, което се взриви във вторник на брюкселското летище „Завентем“ е белгиецът Нажим Лахрауи, обявен по-рано за издирване. Това съобщиха полицейски източници, цитирани от френските и белгийски медии. Местните агенции твърдят, че той е бил идентифициран чрез генетичен анализ.

Първоначално беше съобщено, че след първите експлозии Лахрауи е успял да избяга, като захвърлил бомбата си на летището. Всряда се появиха слухове за арестуването му, но скоро информацията беше опровергана.

Разследващите смятат, че е направил бомбите, използвани от терористите-самоубийци, както в Брюксел, така и в Париж.

Полицията потвърди, че той е бил един от тримата атентатори-самоубийци. Самоличността на другите двама също е известна - братята Халид и Ибрахим Бакрауи. Следователите смятат, че Халид Бакрауи е взривил бомбата в метрото, а брат му и Лахрауи са се взривили на летището.

В същото време, от полицията все още са убедени, че самоубийците са имали още поне един съучастник, който е изоставил на летището своя колан с експлозиви, който по-късно беше обезвреден от сапьорите. Самоличността му не е установена.

На извънредна среща в Брюксел се събират европейските министри на вътрешните работи и на правосъдието, за да обсъдят ситуацията след терористичните актове в белгийската столица и да набележат мерки за сигурност, които да бъдат предприети.

Последните данни на белгийското министерство на здравеопазването сочат, че при атентатите в Брюксел са загинали 32 души, ранените са близо 300. Сред жертвите и пострадалите има граждани на 40 страни. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама