Обучават педагози на антитероризъм

07:47, 24 мар 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 120 педагогически специалисти от училища и детски градини в цяла Варненска област ще преминат еднодневно обучение за реакция при кризи, включително и при терористично нападение, съобщи директорът на Регионалния инспекторат по образованието, Венцеслава Генова. Срещата е насрочена за 31 март и ще се проведе в IV Езикова гимназия „Фр. Жолио – Кюри“ в морската столица. В обучението ще участват учители, психолози, педагогически съветници, директори и помощник-директори.

Темата на курса е „Тероризмът - заплаха за човешката сигурност. Мерки за училищата“. Обучението се провежда под формата на тренинг, а основната му цел е да се посочат същността, причините за възникване, характеристиките за разпознаване действията и мерките за противодействие.

Предстоят ключови моменти в средните училища – външни оценявания, малки матури за четвърти клас, изпити за седмокласниците, държавни зрелостни изпити – все събития с масово струпване на много деца на едно място. Заради тях и заради зачестилите атентати, с цел осигуряване спокойствието на учениците, както и опазването на живота им, се налага да се обучат преподавателите, обясни Генова.

Таксата за участие в курса е 60 лева, а в края на деня всички участници ще получат сертификати. Обучението се организира от Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама