Полицията започва проверка на случая в зоопарка в Стара Загора

08:37, 24 мар 16 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва проверка на случая с проявената агресия към животно в Старозагорския зоопарк, съобщиха от полицията. Силовото ведомство се е самосезирало след видеоматериала в социалните мрежи. Полицаите ще издирят участниците в грозната сцена. Какво ще бъде наказанието им, все още е рано да се каже. Възможно е случаят да бъде квалифициран като хулиганство, коментираха служители на реда.

На видеоклип, публикуван във Фейсбук от старозагореца Йордан Желев, се вижда как група роми блъскат по клетката на вълците и замерят единия от тях с камъни.

Случаят е от вторник. Тогава Йордан Желев отива заедно с брат си на разходка в зоопарка. Пред клетката на вълка заварват група роми.  Те дразнят животното, хвърлят камъни по него и ритат оградата. Йордан пита защо го правят, отговорът е кой си, та да ме питаш, с какво ти пречим. Следва спор, при който Йордан опитва да обясни, че законите са за всички, но това явно не се харесва на единия от ромите. Спорът се разминава на косъм от физическа разправа.

Освен към вълците, дразнещо поведение спрямо животните е проявено и към двата тигъра, съобщи директорът на зоопарка д-р Радослав Михайлов. От общината пък обмислят видеонаблюдение в зоокъта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама