Длъжни сме да защитим Европа, заяви Даниел Митов

08:39, 24 мар 16 / Политика 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Длъжни сме да защитим Европа. Ако не сме готови да защитим нашия начин на живот и ценности, значи не ги заслужаваме. Това каза външният министър Даниел Митов във връзка с атентатите на летището и в метрото в Брюксел по bTV. Според Митов степента на политическа интеграция е недостатъчна, за да може Европа да отговаря на заплахите.

"Имаме огромен проблем с години наред провеждана политика. Когато говорим за провал, той е комплексен, не може да се говори само за провал на външната политика", каза още Митов.

За атентатите в Брюксел Митов коментира още, че те са станали, защото службите са пропуснали важни елементи на сигурността.

"Сигурен съм, че Турция ще се придържа към подписаното споразумение. Има текст, който предвижда ежемесечен мониторинг на споразумението, то може всеки един момент да се преразглежда", каза Митов за сделката между ЕС и Турция за бежанците.

За случката с главния секретар на МВнР, който мина забранено по зелените релси до Руски паметник и беше уволнен по-късно Митов определи като неприятна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама