Втори пешеходец за седмица удрят на спирка във "Възраждане"

09:38, 24 мар 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жена на 58 години е с опасност за живота след катастрофа на същото място във варненския квартал „Възраждане“, където преди по-малко от седмица загина възрастен пешеходец. Инцидентът е станал вчера около 16,45 ч. на бул. „Цар Освободител“, малко след кръстовището с ул. „Вяра“ в посока центъра, събщиха от областната дирекция на МВР.

Жената, която пресичала пътното платно на нерегламентирано място, била пометена от „Фолксваген“ с 38-годишен шофьор. Откарана е в болница в тежко състояние - с фрактура на черепа и кръвоизлив на мозъка. По случая е образувано досъдебно производство.

И загиналият преди 6 дни пешеходец, и пострадалата сега жена са пресичали булеварда в района на спирка на автобус 209, край която няма пешеходна пътека. На около 150 – 200 метра от двете й страни има светофари, един от които е с бутони специално за осигуряване на безопасното преминаване на пешеходци. Бързайки да се качат на преминаващия автобус или в опит да спестят стотина крачки обаче, живеещите от двете страни на булеварда масово пресичат точно пред спирката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама