Лукарски: Откъде да знам кой е собственикът на "Булгартабак"

10:40, 24 мар 16 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Откъде да знам кой е собственикът на "Булгартабак", ваша работа е да разберете. Това заяви в парламента министърът на икономиката Божидар Лукрарски в отговор на журналистически въпрос кой притежава дружеството, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Ден по-рано от синдикатите на тютюноработниците поискаха среща при премиера с представители на истинските собственици и оставки в БТ. 

За протестите на тютюнопроизводителите в защита на "Булгартабак", министърът коментира, че всеки един протест би следвало да притеснява. "Надявам се да не се стига до затваряне на производствени мощности и фабрики. Днес има среща межу протестиращите, асоциации на тютюнопроизводителите и "Булгартабак". Ще бъдат обсъдени всякакви проблеми и се надявам да не се стига до по-продължителни протести и до затварянето на производствени мощности", допълни Лукарски. 

Според него държавата, каквото е направила досега, е достатъчно. "В момента се гласува Закон за тютюневите изделия, който няма нищо общо с исканията на тютюнопроизводителите. Техните протести не касаят промени в законодателството. Това, което досега е направила България и ЕС е свързано с даването на помощи на тютюнопроизводителите", обясни Лукарски. 

Той коментира и отношенията с ДСБ, като посочи, че те са в рамките на коалицията Реформаторски блок (РБ). 

"РБ е такъв, какъвто е в момента. Така или иначе имаме споразумение с ГЕРБ и действаме по клаузите на меморандума. Готов съм да го подпиша аз, така че няма проблем. Ако кажа, че съм в опозиция, бих си изтеглил кадрите, които са на позиции", заяви още той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама