Атанас Мерджанов: Всяка информация за заплаха не може да не безпокои гражданите и службите

10:59, 24 мар 16 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всяка информация за заплаха не може да не буди безпокойство както в гражданите, така и в службите и правоохранителните органи. Това коментира пред журналисти в парламента говорителят на БСП и зам.-председател на парламентарната група Атанас Мерджанов информацията за конкретна заплаха в София, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Вчера имаше закрито заседание на вътрешната комисия и тази по контрол на службите. Там ни беше сведена обилна информация за работата, която се извършва. Нашите служби добре си вършата работата, но те се нуждаят от допълнително подсилване на техния капацитет - финансов и кадрови. Второ, трябва да престанат във всяко едно ведомство безразборните хрумвания и законодателни инициативи. В тази ситуация, в която се намира светът, Европа, България, е крайно неуместно да гледаме новите промени в Закона за МВР, които всяват допълнително несигурност в служителите", обясни Мерджанов. 

Той уточни, че от БСП ще настояват за отменянето на гледането на промените в Закона за МВР.  По думите му информацията от заседанието е класифицирана и всичко, което се обсъжда на тези комисии, не е редно да бъде споделяно. 

"Прави се необходимото от шефовете на служби и ръководството на МВР за по-ефикасно взаимодействие с представителите на Гърция и Турция за вземане на предохранителни мерки. Не е ставало дума за сигнали за заплаха на заседанието", уточни още Атанас Мерджанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама