Група "Salvation" спечелиха специалната награда в областния конкурс "Живот без дрога" в Разград

11:14, 24 мар 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С авторското си парче “Призрачен човек” група “Salvation” спечелиха специалната награда на Директора на ОД на МВР – Разград /китарен сет Fender/ в областния конкурс "Живот без дрога". Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград, които са организатори на единствения по рода си в страната конкурс за най-оригинално авторско послание срещу наркотиците.

В 17-то поред издание на конкурса се състезаваха 19 изпълнения на млади таланти от Лудогорието. Две от тях бяха вокално-инструментални групи, шест вокални групи и 11 индивидуални изпълнители и дуети. Изпълненията бяха оценявани от осемчленно жури. В състава му освен старши комисар Ивайло Йовчев, директор на ОДМВР-Разград, Бонка Цонева – началник на отдел “Образование” в община Разград, Атанас Дончев - началник на Регионалния инспекторат по образование, Даниела Куртева- директор на Центъра за работа с деца и добре познатите Йовчо Колев и Илко Костов, влязоха още двама професионални музиканти – Диян Максимов, китарист на група «Old guns” и Деян Денчев, директор на Музикална школа „Илия Бърнев”. Последните трима изненадаха публиката като откриха конкурса със своя версия на известното парче „Knockin’ on Heaven’s door” на „Guns ‘N Roses”. Фронтмен на бандата бе журналистът Петър Петров, а на баскитарата се изяви Евгени Якимов.

Освен авторски песни, в конкурса участваха и кавъри на познати парчета, но свързани с темата “Живот без дрога”.

Наградата за най-добро изпълнение в категория “Индивидуални изпълнители и дуети” получи Кирил Георгиев за авторската си песен “Животът е безценен”. Победител в категория “Вокални групи” стана група “Outtacontrol” от Исперих с авторското си парче “Имай вяра”, а в категория “Вокално-инструментални групи” наградата отиде при група “Apocalypse” с песента “Sail”.

Наградата за най-добър текст грабна Станислав Михайлов от Гимназия "Васил Левски" в Исперих за текста на песента “Винаги има надежда”, а за най-добра музика призът отиде при «Salvation”. Наградата за най-добро изпълнение на кавър спечели дуетът Андреа Начева и Катерина Йорданова с “One night’s anger”.

Част от институциите – партньори на ОДМВР в конкурса, също връчиха награди. Призът на Центъра за работа с деца отиде при двама индивидуални изпълнители – Сибел Имам от Цар Калоян и Александра Златева от Разград. Наградата на отдел “Образование” към община Разград бе дадена на Вокалната формация към ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Регионалният инспекторат по образование отличи Пламена Петрова и Камелия Петрова за тяхното изпълнение в конкурсната програма.

Основни спонсори на инициативата “Живот без дрога” и тази година бяха “Амилум България” и “Балканфарма Разград” АД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама