Медали от Държавно първенство за боксьори на „Омуртаг”

11:31, 24 мар 16 / Спорт 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със сребърен и бронзов медал  се завърнаха състезателите от  Боксов клуб „Омуртаг“ от Първия кръг на Държавното лично отборно първенство за Купа България младежи, съобщиха от Община Омуртаг.

В състезанието, което се проведе в Пловдив, участваха трима състезатели от местния клуб. Ниязи Алиев в категория до 49 кг. Той се класира на второ място, отстранявайки съперниците си от Кърджали, Ямбол и Плевен.

Серкан Сеидов се класира на трето място срещу опонента си от Варна. Третият участник - Танер Исмаилов, нe успява да се класира и губи 2:1 съдийски гласа от съперника си от столичния клуб „Кико София“.

С поредния златен медал бе отличена фаворитката на клуба Мелис Йонузова от Държавното лично отборно първенство. Втори кръг за Купа България жени и девойки се проведе в Русе.

Йонузова е най-добрият състезател на клуба за 2015 година. Десетокласничката е включена в състава на Националния отбор по бокс. 

През изминалата година Мелис е класирана на III-то място в Международния турнир по бокс за жени "Балкан" на купа Балкан. През 2016 г. предстои тя да участва в Европейско първенство по бокс в Унгария, съобщава треньорът Фикрет Ереджебов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама