Въпреки дюнера на всеки ъгъл, сме апетитни за терористите, притесняват се около "Плиска"

11:34, 24 мар 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Страх витае в района на бившия хотел "Плиска" в столицата, установи проверка на София Topnovini.bg. Той е породен от разпространената от Държавния департамент на САЩ информация в профила им във фейсбук, че са възможни терористични атаки в градския транспорт в София и по-конкретно в района на ключовата спирка на "Цариградско шосе". 

"Да не ни обясняват, че не сме апетитни за терористите. Ако искат да направят нещо, нищо няма да ги спре. Колко цигари изпуших вече. Това е психически тормоз, терористите искат да ни мъчат психически", заяви пред София Topnovini.bg продавачка в денонощен магазин в района на бившия хотел "Плиска". 

Неин клиент прие за напълно нормално да има подобни заплахи. Причината - български военни участват в мисиите в Ирак и Афганистан. Мъжът хвърли вина и върху медиите, които преекспонирали случая.

"Да не се притесняваме, защото нашата полиция и служби ни пазят", каза иронично мъжът.

В намиращ се в непосредствена близост до "Цариградско шосе" голям хранителен магазин също се усещаше напрежение. В района днес няма да има вода заради ремонти, като от там в посока евентуален атентат протичаха разговорите между клиенти и касиери.

"Вода нека да няма и утре, само покрай "Плиска" да не става нищо. Вече започвам реално да усещам заплаха за България", каза за София Topnovini.bg млада жена, която беше с малкото си дете.

Разбира се, имаше и крайни мнения за това какво трябва да правим при подобна ситуация. Мъж, работещ в заведение за бързо хранене разказа, че очаква съвсем скоро София да стане обект на терористичен акт.

"България взима дейно участие във всички либерални глупости на Европа. Най-накрая ще стане така, че ние сами ще трябва да оправяме проблемите, създадени от политиците. С подръчни материали ще воюваме с всеки пришълец", заяви мъжът.  

"Аз съм спокоен, не смятам, че ще има атентат у нас. Както преди време Бойко Борисов беше казал - при нас има дюнерджийница на всеки ъгъл, така че нямам притеснение", каза с усмивка млад мъж, работещ в района.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама