1.7 млн. лв ще инвестира ВиК за подобряване на мрежата в Старозагорско

11:39, 24 мар 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инвестиционната програма на „Водоснабдяване и канализация“  Стара Загора за 2016 г. е в размер на 1, 7 млн. лв., съобщиха от дружеството. Тя ще се изпълнява със собствени средства.

„Няма да поскъпва  водата в Старозагорско.  Само нашето дружество не иска повишаване цената на водата, защото ние работим в другата посока. Намаляваме броя на хората постепенно и сваляме енергийните разходи, и то много”,  обясни управителят инж. Румен Райков.

Той поясни, че се работи активно за намаляване на разходи за електроенергия. Дружеството купува ток на свободния пазар и пести от цената. „Насочили сме усилия и подобряване работата на когенерацията ни на двете големи пречиствателни станции в Стара Загора и Казанлък, за да можем още повече да свалим разхода на еленергия”, добави инж. Райков. По думите му от 900 хил. лева на месец за елекроенергия, разходите са свалени на 500 хил. лева.

Ще продължи и работата по подмяна на инфраструктурата, за да се намалят загубите на вода. „Постигнали сме загуби на вода под 50% и продължаваме да се борим. Надявам се с парите, които дойдат от Европейския съюз, да сменим основни стари водопроводи, което ще ни даде възможност да намалим още загубите на вода по тръбите”, обясни инж. Райков.

Дългосрочната цел на дружеството пък е  изцяло да се заложи на  дистанционното отчитане  потреблението на вода , както е във всички развити страни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама