37 точки ще обсъждат съветниците на предстоящото заседание на Общински съвет-Плевен

11:42, 24 мар 16 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 37 точки ще бъдат обсъдени по време на предстоящото заседание на Общински съвет - Плевен, което ще се проведе на 31 март. Това съобщиха от кабинета на председателя Мартин Митев.

За гласуване ще бъде подложено предложението на Мартин Митев, касаещо приемане на Наредба за насърчаване на инвестициите на територията на Община Плевен. Припомняме, че проектодокументът предвижда насърчаване на инвестициите чрез съкратени срокове за административно обслужване и предоставяне право на собственост без търг върху имоти частна общинска собственост. Основната цел на новия нормативен акт е да се повиши конкурентноспособността в общината, да се подобри инвестиционният климат и да се създадат нови работни места. По реда на предложената Наредба ще се насърчават инвестиции в дълготрайни материални и нематериални активи и свързаните с тях нови работни места, осъществявани на територията на Община Плевен.

Кметът Георг Спартански ще внесе предложение за отпускане на допълнителни финансови средства за училища със самостоятелни или слети паралелки с по-малко от 10 ученици в общообразователните училища от Община Плевен за обезпечаване на учебния процес извън определените по единни разходни стандарти за съответната дейност.

Очаква се да бъдат разпределени и парите за спорт, с които община Плевен подпомага дейността на местните спортни клубове. Предложението ще бъде внесено от Георг Спартански. От пресцентъра на Общински съвет припомнят, че присъствието от страна на съветниците е задължително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама