Заловиха крадец на пари и вещи от автомобили

12:29, 24 мар 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на ОДМВР – В. Търново установиха и задържаха 49-годишен криминално проявен мъж от гр. Попово, извършил множество кражби на пари и вещи от автомобили. Престъпленията са извършени в периода 4 септември 2015 г. – 18 март 2016 г. във В. Търново.

Работата по установяване на извършителя е започнала още в началото на септември миналата година, когато в полицейското управление е бил получен сигнал за кражба на 200 лв., мобилен телефон, лични документи и вещи от лек автомобил, паркиран в района на Художествената галерия в старата столица. При извършения оглед на местроизшествието е било установено, че извършителят е проникнал във возилото, чрез счупване на странично стъкло на автомобила. В последствие в полицията са били получени още 4 сигнала за идентични престъпления, извършени по сходен начин.

За посочения период от четири леки и един товарен автомобил са били откраднати общо 700 лв., 4 мобилни телефона и др. вещи и документи. От проведените действия по разследването криминалисти от РУ – В. Търново установили самоличността на извършителя – И. И., криминално проявен и осъждан. На 19 октомври миналата година е бил обявен за общодържавно издирване.

На 22 март тази година той е бил установен и задържан от служители на полицейското управление в Елена. След доклад на материалите в прокуратурата още същия ден е привлечен като обвиняем. С постановление на прокуратурата е задържан за срок до 72 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама