Лишена от наследство за милиони поръчала 6-има роднини на агент под прикритие

12:46, 24 мар 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жена от пловдивското село Браниполе, лишена от наследство е поръчала убийството на 6-има свои роднини, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Случаят е бил разкрит, след като агент на ДАНС е бил внедрен под прикритие и поръчката е възложена на него. 66-годишната Иванка Ройдова е искала да премахне всички наследници на богатството на баща й, от което е била лишена.

По данни на разследващи, богатството е спечелено от главата на фамилията Георги Ройдов, който е избягал в Щатите по време на режима след 1944 година. Там той е развивал успешен бизнес и е натрупал състояние от недвижими имоти.

До 90-та година Ройдов не е поддържал връзка с преките си наследници- Иванка, брат и сестра й."През 2010 година взаимоотношенията между бащата и двете дъщери се влошават. На следващата година смектите от попечителски фондове  Георги Ройдов прехвърля единствено на сина си Стойчо Ройдов и внука си, който носи неговото име. Иванка води редица дела в Щатите, които губи. През 2014 година бащата, който прекарва последните си години във Флорида, почива", поясни Румен Попов.

След смъртта на бащата по сметките на новите двама наследници постъпват близо 200 хиляди долара.

"Чрез детективска агенция в Щатите, Иванка получава информация, че наследството възлиза на приблизително 4.5 млн. долара. Тя се обръща към професионални килъри с оферта от 450 хил. долара, за ликвидиране на двамата мъже", допълни Попов.

Първоначалният план е бил за отвличане на 70-годишният брат, след което той е трябвало да подпише договор за прехвърляне на наследството и да бъде ликвидиран от килърите.

"След консултация с нотариус се оказва, че парите и имотите, ще бъдат получени от неговите деца и внуци. Планът е променен и се е наложило и тяхното убийство, сред тях е имало и две деца на 8 и 16 години", уточни окръжният прокурор на Пловдив.

По предварителни намерения Иванка е дала и указания как точно да бъдат извършени убийството.  Ликвидирането на брат й, който е инсулинозависим, е трябвало да изглежда като предозиране с медикаменти. Всички останали наследниците трябвало да загинат на Гергьовден, по избран от извършителите начин.

"Иванка Ройдова е арестувана заедно с още трима криминално проявени мъже, които евентуално трябвало да извършат убийствата. Тя е задържана в ареста за 72 часа, утре съдебно заседание ще се гледа мярка за неотколенение", допълни наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив Иван Спиров.

Не жаната е повдигнато обвинение опит за отвличане и приготовление на убийство. Законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода за подобно престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама