Заседанията на комисиите на ОбС - Пловдив трябва да се оповестяват отрано

12:55, 24 мар 16 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Препоръка за ранно оповестяване на предстоящи заседания на комисии към Общински съвет Пловдив ще бъде отправена от екипа на Фондация Бауерзакс, съобщиха от организацията.

"На заседанията на комисиите към ОбС не присъстват граждани и журналисти, опитваме се да насърчим гражданската активност към процесите на обсъждане и взимане на решения. В тази връзка предлагаме ден или два преди заседания за бъдат качвани предложенията за разглеждане на сайта на ОбС", съобщи Весислав Илиев.

В рамките на проект за повишаване на активността на гражданския сектор, представители на фондацията са осъществили наблюдения на 20 заседания на постоянни комисии, както и експертен, мултидисциплинарен анализ на информацията.

Забелязва се лек стремеж към стриктност, по-добра организация и зачестяване на заседанията в новия състав на ОбС, съобщи Мирияна Митева. Само едно предложение на комисия не е влязло за решение в съвета, тъй като за него трябва да се извърши промяна в правилника, допълни Митева.

Внасянето на предложения в последния момент се отбелязва като нерешен досега проблем. Старейшините са поискали разреждане на честотата на събранията, за да се избегне получаващата се неосведоменост. От Бауерзакс смятат, че крайният срок за тяхното внасяне трябва да бъде ден преди сесия.

Ще бъде извършван по-нататъшен мониторинг на комисиите, въпреки края на проекта. Кратки доклади ще информират обществеността и ще целят привличане на внимание към управлението на Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама