Военен следовател бил и тормозил деца, Цацаров иска да го уволни

13:11, 24 мар 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Следователят към Военноокръжна прокуратура Пловдив полк. Светослав Йосифов е бил деца на 14 и 12-годишна възраст, стана ясно от съобщение на главна прокуратура. Заради това главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от ВСС неговото уволнение.

Инцидентът станал в края на февруари, когато детето на полковника минало покрай детска площадка, на която били и В. А. на 12 г. и Д. Д. на 14 години, както и още две деца. Между 11-годишния син на следователя и 12-годишното момиче възникнало спор, при което синът на полковника отправил обидни и цинични думи към момичето, което пък от своя страна му ударило два шамара.

Малко след това на площадката пристигнал Йосифов, като след спор посегнал да я удари, а след това започнал да я дърпа и за косата. Със заплашителен тон той разпитвал и другите деца, като ги снимал с личния си телефон.

Едно от децата - 14-годишния Д. Д. му казало, че не го познава и няма да му отговори. Недоволен от това, Йосифов хванал детето за дрехите и ритайки го по краката с коляно, го избутал до беседката, където с юмрук му нанесъл три-четири удара в лицето, пишат от прокуратурата. Полковникът се държал грубо и с пристигналия на място патрул.

Военноапелативната прокуратура е отказала да образува производство.

Цацаров иска дисциплинарно уволнение и за районен прокурор Мария Дамянова от Девин. В средата на миналата година полицай от местното РУП започнал разследване за извършена в с. Ляското кражба на автомобил. Същият ден прокурорката е била уведомена, че заподозрян е непълнолетният й син. Два дни по-късно полицаят, водещ разследването, поискал оставяне на противозаконно отнетия автомобил на отговорно пазене на лицето, което го е ползвало, въпреки данните, че той не е негов собственик. В деловодството на РП Девин преписката е заведена като досъдебно производство срещу неизвестен извършител, независимо че към материалите са приложени докладна записка от полицейския служител, снел писмените обяснения от непълнолетния младеж и съучастника му.

В районната прокуратура там работят само двама прокурори Здравко Делиев, който е бил командирован и изключен от системата за случайно разпределение, и майката на провинилото се момче. Така тя поела производството, въпреки че е било налице основание за отвод.

Цацаров иска уволнението и на Петко Минев от районната прокуратура в Пловдив, който накарал собственика на фирма да му предостави за лично ползване автомобил, закупен и изплащан от компанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама