Над 2000 са работните места за Лято 2016 в Бургаско, кандидатите са дефицит

13:26, 24 мар 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 2000 са работните места, които са обявени в момента за Бургас и областта само за предстоящия летен сезон. Кандидатите за тях обаче недостигат, особено квалифицираните. Това съобщи за Topnovini.bg директорът на бюрото по труда в града Живко Янакиев. Той присъства на днешната трудова борса за набиране на персонал в сферата на туризма, в който взеха участие 46 фирми. Те са предимно от хотелиерския и ресторантьорския бранш, имало е представители и на бургаското летище.

От камериерки до главни готвачи са търсени на борсата. Предлаганите заплати са започвали от 500 лв. и са достигали до към 1500 лв. Желаещи за неквалифицираните позиции е имало достатъчно, но не така стоят нещата с квалифицирания персонал. Например готвачите, които вече са натрупали опит през предходните лета, предпочитат да заминат за чужбина, където заплатите са като тукашните, само че в евро.

С всяка изминала година все повече се чувства липсата на качествен персонал за лятото. Недостигът е особено осезаем за този сезон, когато се очаква ръст на чуждестранните туристи по нашето Черноморие, сподели Живко Янакиев.

Към 1000 са заявените работни места само на днешната борса, която се проведе в дома на нефтохимика. Колко от тях ще бъдат заети ще се разбере, когато фирмите разгледат подадените заявления за работа и направят съответните отчети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама