"Атака" иска ограда и по българо-гръцката граница

13:31, 24 мар 16 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Внесохме проект за изграждане на защитно съоръжение и по българо-гръцката граница, съобщи в парламента депутатът от "Атака" Магдалена Ташева, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Ясни са вече резултатите от сделката между Брюксел и Анкара. Както всички знаем, тя спира Западнобалканския коридор на нахлуването на ислямските маси, които Турция изпраща в Европа. Източнобалканския маршрут обаче остава открит. Самият Ердоган заяви, че може да натовари бежанците на автобуси и да ги изрпати към Гърция и България. Смятаме, че държавна граница се охранява с армия и оръжия. Смятаме, че нациите не могат да съществуват, ако не пазят границите си", обясни Ташева. 

По думите й това, че Гърция и България са членки на ЕС, не пречи за изграждането на защитни съоръжения по границата. "Ето защо внасяме проекторешение, с което да улесним изпълнителната власт за изграждането на защитно съоръжение по българо-гръцката граница", допълни Ташева.

Тя бе категорична, че не можем да разчитаме на почтеност и партньорско отношение от страна на Атина, защото тя си играе с граничния контрол, както намери за добре. "Затова единственото решение е триметрова телена ограда. В перспектива се надяваме, че ще бъде подсилена и с бетонни съоръжения", уточни още депутатът от "Атака".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама