Седем са наводнените мазета след пороя в Благоевград

14:09, 24 мар 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем са сигналите за наводнени мазета в Благоевград след пороя и градушката вчера. Това съобщи директорът на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в областния център на Пиринско комисар Георги Пармаков. 

По думите му, през вчерашния ден са получени още 4 сигнала за наводнени улици и паркинги, както и 1 за приземен етаж, който е бил под вода. Комисар Пармаков бе категоричен, че е нормално при толкова много валежи да се запушат шахтите и те да не могат да поемат водата. Няма пострадали хора и материални щети. 

От снощи на линия са пожарникари и служители на общинската фирма "Биострой", които започнаха да почистват шахтите от камъни, боклуци и пясък, които водната стихия е довлякла. В другите градове в Пиринско не са подавани сигнали за наводнения. 

Шефът на пожарната заяви още, че тази сутрин след продължилите валежи е преляло Еленовското дере, което е наводнило земеделски площи в старата част на квартал "Струмско". Огнеборци са на мястото, за да преценят как да действат. Няма място за притеснения, дъждът спря и изгря слънце. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама