Майката, ударила учителката на сина си в Разград, се споразумя за условна присъда

14:28, 24 мар 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Районния съд Разград е внесено предложение за споразумение между прокуратурата и майката, ударили учителката на сина си в училище, съобщи днес районният прокурор Любомир Георгиев.

Обвиняемата Шехризаде Хасанова се е признала за виновна и изразила желание да сключат споразумение с районната прокуратура.  Обвиненията срещу нея са за причиняване на лека телесна повреда на учител по повод изпълнение на работата му и за едро хулиганство. Изготвеното споразумение предвижда по първото обвинение наказанието да бъде една година лишаване от свобода условно, а по второто - шест месеца, общата присъда да е една година със срок на отлагане три години, както и обществено порицание. Предстои делото да бъде насрочено в седемдневен срок.

Инцидентът стана на 15 март в основно училище „Н.Икономов”.  Шехризаде Хасанова удари учителката на сина, след като преподавателката временно прибрала хилката и топката за тенис на момчето. Майката отишла в учебното заведение и влязла в спор с педагожката.Тя обяснила, че петокласникът се опитвал да я уцели с топката и по тази причина взела хилката и казала, че ще я върне на някой от родителите му. Ядосаната майка обаче се нахвърлила върху учителката с обиди, след което я ударила в лицето пред смаяните погледи на колегите и учениците ѝ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама