Съдят 23-годишен, шофирал с 230км/ч.

15:04, 24 мар 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Горна Оряховица внесе в съда обвинителен акт срещу 23–годишен мъж, който грубо нарушил обществения ред, като демонстративно управлявал лек автомобил с драстично висока скорост.

Обвинението срещу Антон Б. е за това, че на 26 и на 27.09.2015г. в района на с.Поликраище, община Горна Оряховица, управлявал лек автомобил „Пежо 106“ с демонстративна превишена скорост – 230 км/час, надвишаваща драстично въведените ограничения и опасна за живота, здравето и имуществото на жителите на с.Поликраище.

Освен това Антон Б.  заснел  движението на автомобила с посочената скорост, като по време на записа демонстрирал неуважение към   зрителите на записа, показвайки циничен жест със среден пръст. Мъжът успял и да публикува записа в Интернет.

Обвиняемият е собственик на лек автомобил от 2014г. Според заводските характеристики на автомобила максималната скорост на движение е 195 км/час. В хода на разследването е установено, че по автомобила на обвиняемия са извършени множество тунинг-подобрения на мощност на двигателя и стабилизиране на ходовата част.  Направените подобрения дават възможност за значително увеличаване на скоростта, която в случая достига максимална скорост на движение 236.2 км./час. 

Обвиняемият има констатирани 25 нарушения на Закона за движение по пътищата. Данните за многобройните предходни административни нарушения, регистрирани още преди да придобие правоспособност, а и редовно след това, по безспорен начин налагат извода, че като водач на МПС е изключително недисциплиниран, системен нарушител на правилата за движение, изключително рисков водач, многократно създавал опасност за останалите участници в движението.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд - Горна Оряховица.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама