Отпуснаха 1 600 000 лева за ремонт по водния цикъл на Сливен

16:48, 24 мар 16 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпусна 1 600 000 лева за ремонта по въвеждането в експлоатация на колектор 1 и 4 от проекта за водния цикъл на Сливен, съобщи кметът Стефан Радев.

„Благодаря на министър Лиляна Павлова, на зам.-министър Нанков за разбирането, което проявиха и осигуриха тези непосилни за общината средства", посочи Стефан Радев.

Кметът припомни, че в момента се прави видеоинспекция на канализацията и се работи по различни точки, където има проблеми – на разминавания, на конструктивни проблеми, на не добре изпълнени участъци.

„Това, което в момента правим, е въвеждане в експлоатация на два от големите колектори по първия етап от водния цикъл - 1 и 4. Където видеоинспекцията покаже проблем, се реагира. Обаче имаме и други компрометирани участъци, които ще бъдат обект на по-нататъшна реконструкция, но нямаме съответния финансов ресурс. Сега спешното, най-важното, е да се пуснат в експлоатация колектор 1 и 4, за да можем да приключим втория етап на водния цикъл и да ликвидираме риска от това държавата да поиска общината да възстанови 42 милиона лева за втория етап на водния цикъл”, каза още кметът Радев.

Средствата са по „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен” – допълнително възникнали СМР - Реконструкция на канализацията на гр. Сливен, Подобект: Главен колектор I от РШ40 до РШ66, Главен колектор IV, от РШ30 до Дъждопреливник IV-5, Профил 266 от РШ 22 до Дъждопреливник XII, преминаване през река Асеновска на колектор ф500”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама