Защитниците на Тютюневия град: Собствениците омаловажават проблема

16:49, 24 мар 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативен комитет за Тютюневия град изрази становището си във връзка с анализ на състоянието на тютюневите складове, разпространен вчера от "Одрин"8 ЕООД. Припомняме, че в него фирмата собственик на полусъборения тютюнев склад посочи и описа състоянието на общо осемнадесет подобни сгради.

"Така разпространеният „анализ”, ние намираме за опит да се омаловажи изключително актуалният и наболял въпрос за бъдещето на Тютюневите складове, който е от особена важност за огромна част от пловдивското общество, като се сведе до едно просто изброяване и посочване кои сгради са обновени и кои сгради са в лошо състояние. По този начин би се повлияло на общественото мнение, тъй като контрастът „обновени-рушащи се сгради”, е твърде очевиден и съвсем целен", се казва в становището на защитниците

"Наше твърдо убеждение е, че запазването на Тютюневите складове трябва и може да носи икономическа печалба на собствениците му и в т.ч. – на града ни. Но ние също така смятаме, че унищожението на културното наследство и заменянето му с лъскави хотели и бизнес сгради, би постигнало точно обратния резултат – рязък и пълен колапс в туризма, който се превръща във все по-значим източник на икономически просперитет и благоденствие за града ни", се посочва още в декларацията.

Защитниците на Тютюневия град поставят отново искането си да бъде извършена изчерпателна проверка на случая „Одрин 8“, както и да бъде предоставена информация от Община Пловдив какви действия са извършени за опазване на недвижимото културно наследство .

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама