Емил Христов: Ще искаме средства за бедствия и аварии

17:14, 24 мар 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ще поканим областният управител Георги Ранов на среща с Председателския съвет, за да поискаме средства за преодоляване на бедствия и аварии в община Стара Загора”, съобщи днес Емил Христов, председател на Общинския съвет в Стара Загора. По думите му за 2017 година не са предвидени такива за Общината.

Общо 65 предложения ще разгледат общинските съветници на предстоящото заседание, информира още председателят на Общинсикя съвет.

Подобряване на правилата и условията за паркиране на територията на община Стара Загора е промяната, която налага разглеждане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи. Кметът Живко Тодоров, е мотивирал предложението си с въвеждането на нови критерии, които ще облекчат по-голяма група хора с трайни увреждания при безплатното паркиране на обозначените за целта места. Общинските съветници ще гласуват и приемане на Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Община Стара Загора и издаването на сертификати клас В. „Предвидените насърчителни мерки са индивидуално административно обслужване и съкратени срокове на предоставяните от общината услуги, както и предоставяне на право на собственост или ограничени вещни права без търг - върху имоти частна общинска собственост. Даването на сертификат обаче ще се случва след одобрение от Общинския съвет“, уточни Емил Христов. Предлагат се и промени в реда за подаване на документи за асистирана репродукция. „По този начин, процедурата ще бъде с по-лесен достъп. Прецизирането на някои от текстовете от Правилника за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми ще улесни и отчитането на направените от двойките разходи“, обясни Христов.

Общината продължава с консервативната си финансова политика в съотношението приходи-разходи в бюджета. За периода 2017-2019 г. не се предвижда поемане на общински дълг. Очакваните постъпления от местни данъци и неданъчни приходи за периода 2017-2019 г. възлизат на над 39 млн. лева, а планираните разходи са за малко над  37 млн. лева.

Старейшините ще гласуват на първо четене и предложената от Николай Диков и Гергана Микова Наредба за допълнение и изменение на Наредба за обществения ред в община Стара Загора, която забранява религиозната пропаганда по улиците в Стара Загора, катто и в жилищата, без изрично предварително съгласие на собствениците.

На редовната общинска сесия влизат и предложения за изменения на още две наредби - Наредба за реда и условията за управление и разпореждане с общински имоти и Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги с вносител Янко Янков /Истината за Стара Загора/. Таньо Брайков /ГЕРБ/ предлага допълнения и към Наредба за обществения ред, по отношение на часовия диапазон при високи нива на шум. По негово предложение влиза за гласуване на второ четене и проекът за Правилник за организацията и дейността на Общински съвет Стара Загора, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама