Любомир Христов получи плакет от Детската диабетна общност

17:20, 24 мар 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Шумен Любомир Христов получи Плакет – признателност от Детската диабетна общност в България, съобщиха от прессцентъра на Общината. Наградата бе връчена от на церемония, която се проведе в заседателната зала на Националната здравноосигурителна каса в София от Ваня Стоянова, председател на Националното сдружение „За инсулинови помпи“. Наградата е за приноса на община Шумен в кампанията за реимбурсиране на инсулиновите помпи и консумативите за тях за болните от диабет.

Кметът Любомир Христов благодари на шуменци за тяхната съпричастност по време на кампанията. „Вече можем да кажем, че лечението на децата с инсулинови помпи ще бъде гарантирано, така както е във всички страни в Европа“.

На срещата, на която бяха представени резултатите от съвместните усилия на пациентите и на НЗОК, стана ясно, че касата ще поеме 259 лева от стойността на консумативите. Кметът на Шумен Любомир Христов обяви, че общината ще продължи да им оказва подкрепа. Той пое ангажимент да предложи на комисията по здравеопазване към Общинския съвет разликата до пълната стойност да бъде поета от общината.

На церемонията в София плакети от Детската диабетна общност в България получиха още подуправителят на касата Иванка  Кръстева, баронеса Плевенска - Денислава Николаева и нейният екип, община Варна и артистът – лице на кампанията Веселин Плачков.

Благодарност за подкрепата участниците в срещата оправиха към ръководителя на Първа детска клиника към МБАЛ „Св. Марина“ във Варна – проф. дмн. Виолета Йотова и националния детски ендокринолог проф. Мая Константинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама