Лозан Панов подкрепи съдия Ангелов за втори мандат начело на Районен съд Шумен

18:01, 24 мар 16 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Висшият съдебен съвет избра единодушно с 22 гласа „за”, съдия Емилиян Кирилов Ангелов за втори мандат като административен ръководител - председател на Районен съд – гр. Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Подкрепа за съдия Ангелов е заявил и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, който обърна внимание на дългогодишната кариера на кандидата и на постигнатите от съда резултати под негово ръководство, уточняват от пресцентъра на ВСС.

Емилиян Ангелов има над 18 години юридически стаж в органите на съдебна власт като младши съдия и съдия.

В представената Концепция за стратегическо управление на Районен съд – гр. Шумен, той посочва, че ще продължи да следва два приоритета, по които като административен ръководител досега е полагал непрекъснати усилия – постигането на все по-бързо и качествено правосъдие, и подобряване на условията на труд и материално обезпечаване, повишаване на качеството на обслужване на гражданите и страните по делата.

В изслушването му пред членовете на Висшия съдебен съвет съдия Ангелов коментира добрите резултати, които отчита Районен съд – гр. Шумен, и набеляза конкретни мерки за развитието му като повишаване на професионалната квалификация на магистратите и съдебните служители, провеждане на ежемесечни общи събрания на съдиите за обсъждане на съдебната практика, подобряване на материално-техническата база и други. Той акцентира на необходимостта от подобряване на имиджа на съдебната система като фактор, определящ самочувствието на магистратите. За постигане на това той е осигурил достъп на гражданите до качествено административно обслужване и непрекъсната възможност за среща с него и със заместник-административния ръководител на съда. Съдия Ангелов обърна внимание на приноса на провежданите от съда Дни на отворени врати и лекции сред ученици за повишаване на общественото доверие.

Членът на Висшия съдебен съвет Галя Георгиева поиска информация как Районен съд – гр. Шумен, реализира много добри резултати в работата по административни дела. Съдия Ангелов обясни, че Районният съд в Шумен ефективно си взаимодейства с Административен съд – Шумен, и участва в техни обучения.

Г-жа Даниела Костова – член на Висшия съдебен съвет изтъкна високите показатели, постигнати от Районен съд – гр. Шумен, по време на първия управленски мандат на кандидата, и с правилно формулираните управленски приоритети. Тя подчерта, че като заместник-административен ръководител и като административен ръководител съдия Ангелов разглежда дела на пълна натовареност, както и получената от него висока атестационна оценка, и призова Съветът да му гласува доверие за втори управленски мандат. Предложението бе подкрепено от члена на ВСС Камен Иванов, който се обоснова и с установената при проверки на Инспектората към ВСС добра работа на Районен съд – гр. Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама