Няма да се поддадем на болката и страха и да изменим на своите ценности, заяви Плевнелиев

18:52, 24 мар 16 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Силата на демократичното общество е, че то преодолява болката и страха. Ценностите на върховенството на закона, на човешките права и свободи и на уважението към различния са по-силни от страха и омразата". Това написа президентът Росен Плевнелиев в съболезнователното си послание в посолството на Белгия в София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът посети дипломатическото представителство, където отдаде почит на жертвите на терористичните атаки в Брюксел на 22 март.

"Гордеем се, че сме достоен член на ЕС, солидарни сме в този труден за Европа момент. Трябва да покажем, че силата на демократичните общества е в способността ни да преодолеем болката и страха", е посочил държавният глава, който е поднесъл съболезнования на посланика на Белгия у нас Аник ван Калстър.

"Когато е атакувана, Обединена Европа може да даде само един отговор - да продължим да правим това, което сме правили досега и да го правим още по-добре. Няма да се поддадем на болката и страха и да изменим на своите ценности", е заявил президентът Плевнелиев.

По думите на държавния глава Брюксел е сърцето на нашия общ европейски проект, в който вярваме и подкрепяме, и който е единствената възможност да има траен мир в Европа.

"Затова ние, българите, сме солидарни. Трябва да продължим напред и да не променяме собствения си начин на живот, защото това ще означава, че терористите са спечелили", е казал Росен Плевнелиев.

Държавният глава е призовал за подобряване на взаимодействието между службите на държавите от ЕС, за да подобри Съюзът антитерористичните си способности. "Няма съмнение, че само заедно можем ефективно да се борим срещу тероризма", е заявил още президентът Плевнелиев, след като е положил цветя пред посолството на Белгия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама