ДПС предпочита предсрочен вот пред подкрепа за ГЕРБ, каза Рушен Риза

19:50, 24 мар 16 / Политика 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДПС предпочита да има предсрочни избори, отколкото да дава подкрепа на партията на Бойко Борисов, коментира пред bTV съпредседателят на Движението Рушен Риза.

На въпроса как ще коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, че ДПС ще е приемлив партньор без Пеевски Риза отговори, че на ДПС трябва да се гледа като цяло като на надежден партньор. Той призна, че на партията й се налага да подкрепя закони заради кризите в управляващото мнозинство.

Риза обясни, че не знаел дали Делян Пеевски имал дял в “Булгартабак” и какъв е той, но заяви, че “нашите избиратели са обезпокоени дали ще има кой да изкупува

Рушен Риза заедно с Четин Казак, също съпредседател на ДПС, бяха вчера на посещение в Анкара, но се срещнаха само с опозиционни партии.

Ние изпратихме писма с предложение за среща с всички парламентарни партии, но от партията на Реджеп Ердоган  не ни отговори, уточни Риза.

Той признава, че новата партия на Лютви Местан – ДОСТ, има подкрепата на Ердоган, но не вярва партията да има голям успех.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама