Още един ром с присъда за боя, предизвикал напрежението в Гърмен

20:03, 24 мар 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още един ром получи присъда за мелето, което предизвика масови протести в Гърмен миналото лято. Това е 20-годишният С.А.. Той бе признат за виновен по обвинение, че на 23 май миналата година е причинил лека телесна повреда на Георги В. по хулигански подбуди, пише ilindenpress.bg. 

Младежът е баща на две деца, безработен е и е с начално образование. Деянието извършил в съучастие с вече осъдения М.Р. Пред магистратите той съжали за извършеното, а те му наложиха най-лекото наказание - глоба от 1 000 лева.

Както Topnovini.bg многократно писа, масовото меле между българи и роми се разигра на 23 май 2015 година около 17 часа. Тогава група роми пристигнали с микробус пред пункт за изкупуване на гъби. Част от тях слезли, а другите пуснали силна музика, което раздразнило младежите, които се събрали на кафе в съседно заведение. Те им направили забележка, но циганите вместо да намалят звука го увеличили. 

Тогава един от младежите, които играли карти в кафето хвърлил малка бутилка с минерална вода по жителите на "Кремиковци". Те отвърнали като взели по един стол и започнали да ги хвърлят по картоиграчите. Собственичката позвънила на телефон 112. Пет минути по-късно обаче дошли още пет микробуса с над 30 роми, а по-късно - още около 200. Те били въоръжени с брадви, мотики и камъни и нападнали българите. С.А. ударил Георги В. с метална дръжка от метла, а секунди по-късно главата на пострадалия била окървавена. 

Георги отишъл да се измие, но през това време циганите нападнали негов приятел и го свалили на земята. Той се опитал да му помогне, но бил "обстрелван" с камъни и отново бил повален. След изстрел ромите се разбягали. 

През януари четирима мъже от "Кремиковци" сключиха споразумение с прокуратурата, а пети получи наказание от 1 година условно с първоначален строг режим. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама