За два месеца „Топлофикация София“ е завела 8000 дела срещу потребители

23:57, 24 мар 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първите два месеца на тази година "Топлофикация София" е завела около 8 хил. дела срещу свои клиенти по данни на Софийския районен съд. Това каза националният омбудсман Мая Манолова на заседание за цените на тока и парното в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), цитирана от "Дневник".

По заведените дела продължава начисляването на допълнителни юрисконсултски такси - по 300-350 лева, посочи Манолова и попита кога КЕВР ще промени общите условия на дружеството, така че да не се вземат тези средства от потребителите.

Възложено е на работна група в КЕВР да анализира възможността за промяна на общите условия за премахване на юрисконсултските такси, отговори председателят на регулатора Иван Иванов. Ще изпълним ангажимента, но това трябва да е в стабилна правна рамка, за да не бъде атакувано в съда, добави той.

Омбудсманът посочи като неприемливо предвиденото намаление в цената на парното за столичани от април с три процента, при поевтиняване на природния газ за второто тримесечие с 23 на сто. Некоректно е да се противопоставя намалението в цената на тока на намалението в цената на парното от едни и същи топлофикации, каза тя.

Коментарът е по повод предвиденото от КЕВР по-голямо намаление на цената на изкупуваната от НЕК високоефективна електроенергия от топлофикациите и по-незначително намаление в цената на парното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама