В Разград бяха връчени наградите от националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов"

09:28, 26 мар 16 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Разград бяха връчени наградите от националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов". Церемонията по награждаването се състоя в Художествената галерия „Илия Петров”.

За участие в четвъртото издание на конкурса, организиран от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, с подкрепата на община Разград, Министерството на образованието и науката и Регионалния инспекторат по образованието са получени  210 творби на индивидуални участници и 43 колективни творби от автори от 30 населени места. Награди получиха близо 60 момичета и момчета от цялата страна в различните възрастови групи и жанрове.

Голямата награда на името на Григор Попов спечелиха младите журналисти от клуб „Клио“ към ПГХТТ-Пловдив. Призът им бе връчен от внучката на Григор Попов – Теменуга Иванова.

Специалната награда на кмета на община Разград д-р Валентин Василев – таблет, получи дванадесетокласникът Иван Веселинов Генов от клуб „Клио“. Той е отличен заради интервюто му „Светлината, която побеждава страха пред различния“ с испанския художник-абстракционист Фернандо Ервас. Наградата му бе връчена от секретаря на общината Нели Добрева. Призове връчиха и част от партньорите в реализацията на инициативата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама