Ролинг Стоунс разтърсиха Хавана с първия си концерт в Куба (видео)

09:29, 26 мар 16 / Свят 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Здравей, Хавана! Добър вечер, Куба!". С този поздрав фронтменът на "Ролинг Стоунс" Мик Джагър се обърна към феновете на испански и посочи, че времената наистина се менят. Музикантите, които са първата група от такъв мащаб с концерт в комунистическата страна, изпълниха общо 18 песни за 2 часа. 

Безплатното шоу се състоя в спортен комплекс "Сиудад депортива" ("Градът на спорта") в Хавана с капацитет 450 хиляди, който беше препълнен. Феновете, които започнаха да се събират 18 часа преди началото на концерта, изпълниха и съседните улици и дори по покривите на околните сгради. 

"Ролинг Стоунс" дадоха началото на първото си в историята шоу в Куба със воя хит Jumpin' Jack Flash, записан през 1968 г., когато кубинските фенове на рока тайно са си разменяли пиратски плочи със записи и са рискували да ги изпратят в трудови бригади в селските райони, за да се излекуват от "идеологическите отклонения".

Бандата пристигна в страната с 500 тона сценично оборудване, а събитието се предаваше на 10 гигантски екрана. По време на една от песните към групата се присъедини и популярен кубински хор. Концертът в Хавана беше записан на видео за създаване на документален филм. Записът ще бъде излъчен по кубинската национална телевизия.

След грандиозното шоу, групата написа в профила си в Туитър: "Благодарим ти, Куба, за невероятното, незабравимото шоу! Прекрасно беше да се видим!"

Концертът на "Стоунс" в Хавана сложи край на седмица на контакти със Запада за комунистическата страна, която преди е цензурирала музиката на британската група - ветеран, отбеляза Ройтерс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама