В Свищов бе открит Четиринадесети фестивал на камерните и кафе-театри

09:40, 26 мар 16 / Култура 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Секретарят на Община Свищов - Любомира Петрова откри фестивала с приветствие от името на кмета Генчо Генчев. В приветствието се казва: „Скъпи театрални дейци, позволете ми да изразя своята увереност, че театърът изкусно подхранва човешкия дух, той може да даде смисъл на ежедневието и да ни ангажира с общозначими теми по съвсем достъпен, и директен начин. Аз вярвам в доброто бъдеще на българския театър и в неговата жизненост, която всички поддържаме с воля, и любов към изкуството." 

Децата от групата за модерен балет към НЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856”, с художествен ръководител Надя Йорданова изиграха атрактивен танц, след което започна първото представление на Арт Сдружение „Арлекин” при НЧ „Добри Чинтулов – 1935”, София. Постановката „Всичко се сбъдва” е на Василка Йорданова, по текст на Рада Александрова. Компетентно жури, в тричленен състав, ще се наслади на представленията, през двата дни на фестивала и ще ги оцени по достойнство.

Наградите ще бъдат връчени от кмета на общината на днес от 18.30 часа, в камерната зала при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама