Различни дейности ще популяризират делата на доброволците от БМЧК

10:09, 26 мар 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Различни дейности, които основно ще бъдат свързани с популяризиране добрите дела на доброволци, ще бъдат организирани по повод 95-годишнината на Българския младежки червен кръст (БМЧК) под наслов "95 години - създаваме добро", съобщиха от Община Пловдив.

В знак на признателност за активното участие на младежите във всяка една дейност на Червения кръст - от кръводаряване, в програми за превенции от болести до спасителни акции, Генералният директор на БЧК Красимир Гигов връчи златен медал за заслуги на младежката организация на нейния председател Мария Христова.

Младежите в БМЧК, работещи в многообразните ѝ сфери на дейност, са хора с различни професии, социално положение. Обединява ги общото качество, че те не са просто съпричастни, те действат с отдаденост, професионализъм и безкористност и са решаващ фактор за изпълнението на мисията на организацията.

"Българският червен кръст и неговата младежка организация винаги са били рамо до рамо с Община Пловдив. Съвместно работим успешно по много проекти", заяви зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков, по време на 13-ия Национален събор на БМЧК, провел се в аулата на Аграрен университет - Пловдив.

На форума присъстваха директори на Областен червен кръст от Сливен, Хасково, Смолян, Благоевград, Пазарджик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама