Работодатели от Бургаска област търсят юрисконсулти, еколози и управители на хотели

11:04, 26 мар 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юрисконсулти, еколози и управители на хотели са част от позициите, на които работодатели от Бургаска област търсят да наемат служители. Това съобщиха от дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Бургас. Работните места са по схемата „Младежка заетост“, по която още продължава приемът на заявки.

По схемата работодателите могат да наемат младежи до 29-годишна възраст в две направления – стажуване за усвояване на умения по придобита професия или специалност, както и обучение по време на работа по определена професия. Стажуването и обучението се извършват под ръководството на наставник, определен от съответния работодател.

Наемането на безработните младежи е по трудово правоотношение на пълно работно време. Тези, които желаят да се включат в схемата, трябва да са до 29 години и да са регистрирани в бюрата по труда. С предимство са младите, които имат регистрация над 3 месеца.

Сред останалите работни позиции, за които работодатели от област Бургас са подали заявления в бюрата по труда, са графичен дизайнер, стажант адвокат, оперативен счетоводител, мениджър ключови клиенти, експерт връзки с обществеността, монтажник на щори, тенти и дограми, екскурзовод, програмист на уеб сайтове, аниматор, спасител басейн, пиколо и още много други.

Заявки от работодатели се приемат до 31 март тази година.

Припомняме, че на 24 март в Бургас се състоя трудова борса, на която стана ясно, че работните места, обявени в момента за града и областта само за предстоящия летен сезон, са над 2000. Те са в сферата на туризма.

Трудови борси предстои да се проведат още в Айтос – на 30 март, както и в Карнобат и Созопол, където ще са през месец април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама