Валери Симеонов: Бежанският поток и тероризмът не са свързани

15:21, 26 мар 16 / Политика 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бежанският поток и тероризмът не са свързани, каза пред Радио „Фокус”– Бургас Валери Симеонов, съпредседател на НФСБ и парламентарната група на Патриотичния фронт. Според Симеонов, няма нито един факт до момента, че с бежанците идва тероризмът.

„Всички тези гамени, които извършваха атентатите, всъщност са три-четири поколения французи и белгийци“, каза Симеонов,

Той уточни, че не легитимира и не защитава имигрантския поток, „защото това са авантюристи, които по икономически причини обикалят като глутници”. Симеонов смята, че сред бежанските потоци има констатирани лица, които са участвали в бойни акции на ислямски групировки в Близкия изток, но няма факти, че подготвят нещо организирано. „По-скоро са хора, които прекъсват с престъпното си минало и със семействата си търсят по-добър живот”, допълни той.

Исканите от правителството планове за сигурност за противодействие на тероризма, които да разработят общините, са полезни, смята Симеонов. „Това, че в момента няма пряка заплаха от ислямски тероризъм, не означава, че общините не са заплашени от някаква друга форма на тероризъм”, коментира той и припимни случая на летището в бургаския квартал „Сарафово”. „Редно е една община да набележи най-приоритетните и възлови места, където да има видеонаблюдение, присъствие, по-заострено внимание на съответните служби, общинска полиция и т.н. Тези планове са едно необходимо мероприятие. Добре е да се направят, но без много шум, защото това предизвиква страх и паника”, заяви Симеонов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама