Георги Първанов в Бургас: АБВ ще излъчи своя кандидат за президент на предстоящия висш партиен форум

16:37, 26 мар 16 / Политика 25 617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„АБВ ще излъчи своя кандидат за президент на предстоящия висш партиен форум – конференцията в средата на месец май. На този етап не мога да кажа нищо повече. Преди решението на този форум не мога да коментирам имена“. Това обяви днес на пресконференция лидерът на партията Георги Първанов в Бургас. Той бе официален гост на провелата се отчетно-изборна конференция в морския град, на която присъстваха членове от всички общини от Бургаска област.

Основната тема, която е била обсъдена на форума, е тази за предстоящите президентски избори.

„В президентската двойка няма да ме видите като вицепрезидент. Имам свое мнение по въпроса как трябва да се тълкува Конституцията относно правото на президента да се кандидатира след два последователни мандата. Текстът не е само два последователни мандата. Там има друг текст, който има различно звучене и е право и задължение на Конституционния съд да направи своето меродавно тълкувание“, обясни Първанов.

Той коментира, че тези, които се притесняват от неговата кандидатура, могат да направят едно питане по възможно най-бързия начин и да си решат проблема достатъчно далеч преди изборите. По неговите думи, страната не се намира в ситуация на предсрочни парламентарни избори, но съществува реално и такъв риск.

Георги Първанов каза още, че от АБВ нямат претенции за повече министерски места.

„АБВ критикува работата на отделни министри. Не го правим, защото искаме да ги махнем и да сложим на тяхно място, или поне да предложим наши кандидатури. Ние нямаме претенции за повече министерски места. Имаме министър, който работи за половината кабинет. Това за мен е много голям актив за нашата партия“, добави Първанов.

Той бе категоричен, че иска да имаме работещо правителство, а не просто набор от министри, излъчени от своите партии, както и че е поощрявал работата на отделни министри, с цел укрепването и оздравяването на кабинета. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама