Рушен Риза: Структурите искат Ахмед Доган начело на ДПС, но да изчакаме и неговото решение

16:55, 26 мар 16 / Политика 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Засега почти всички структури застават зад нашия неоспорим лидер г-н Ахмед Доган, желанието ни е наистина той да поеме отново оперативното управление на партията, но все пак той се оттегли, и както виждате само понякога се намесва оперативно когато се налага. Той е гарант, че ние няма да изменим на нашата кауза, че партията ще се развива в правилната посока, и най-вече от гледна точка на националната сигурност и спокойствието на гражданите на България". Това заяви в Русе единият от съпредседателите на ДПС Рушен Риза в отговор на журналистически въпрос за бъдещото управление на партията. 

Риза направи уговорката, че до редовната национална конференция на ДПС на 24 април, когато ще бъде избран новият партиен лидер, има още много време, и все още не е ясно какво ще е решението на Доган. Все още няма друга ясна кандидатура за поста, но ако почетният председател откаже да поеме отново кормилото, това място трябва да бъде заето от доказал се в партията човек, който не е изменял на идеите и, човек който ще държи на целите, идеалите и каузата на ДПС, заяви още Риза. 

Съпредседателят на ДПС е в Русе, където присъства на единадесетата отчетно- изборна областна конференция на партията. Присъстват още много депутати, сред които областният лидер Ферихан Ахмедова, бившият социален министър д-р Хасан Адемов, Емел Етем, и други. Сред гостите са общинският лидер на БСП Божидар Йотов, областният лидер на СДС Драгомир Дамянов, и други. 

В своята встъпителна реч Ферихан Ахмедова направи пространен анализ на изминалите политически години, като отправи тежки критики към управляващото в момента мнозинство, и водените от него политики. Тя обвини управляващите, че по всякакъв начин се опитват да смачкат ДПС, включително чрез политически уволнения и клеветнически кампании. Ахмедова отново критикува ГЕРБ и за "безпринципната коалиция между идейно несъвместими партии, сред които крайно леви, крайно десни, националистки и популистки".

По-късно конференцията избра за неин заместник единствения кандидат за поста Дауд Ибрям.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама