Кукери, чудовища и феи напълниха улиците на Варна

19:20, 26 мар 16 / Любопитно 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кукери, рицари, пирати, феи, мрачни персонажи на кокили, приказни и филмови герои изпълниха централните улици на Варна. Възроденият за втора поредна година пролетен празник на маската, маскарадния и сценичен костюм и народната носия събра над 850 участници и стотици зрители.

Всички те заедно преминаха през освободените от автомобили булеварди „Мария Луиза“ и „Сливница“, за да стигнат до входа на Морската градина, където от сутринта се предлагат маски, кукли и други сувенири, изработени от майстори занаятчии от Трявна, Пловдив и Варна. Там вече тече концертна програма с участието на Тони Димитрова и Ансамбъл „Варна”.

Специализирано жури оценява участниците в 8 конкурса за маски и костюми в рамките на карнавала, който ще завърши с празнична заря.  Тази година участниците са двойно повече от миналата, отчетоха организаторите от община Варна. Гостуващите кукерски формации са от Бургас, Русе, Шумен, Ямбол, село Бояново и Стралджа. Специален гост е кукерският състав от село Веселиново „Черните кукери”, които през януари бяха избрани за най-атрактивна кукерска група от Източна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама