Поскъпването на билета в София е тъпо и вредно решение, отсече Радан Кънев

22:54, 26 мар 16 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рязко увеличаване на цената на билета и запазване на цената на картата е рядко тъпо и вредно решение. Това написа в профила си във Фейсбук зам.-председателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев, който ползва билет, а не карта за градския транспорт.

Увеличаването на цената на билета за еднократно пътуване в София от 1,00 на 1,60 лв. беше предложено от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) на 25 март. Според Кънев това решение ще затвърди модела, при който публичният транспорт е само за пенсионери и ученици. По този начин ще се загубят десетки милиони пътници, като работещите ще се качат отново на автомобилите си.

"Едва беше започнала обратната тенденция - на работещи, активни хора, които избират градски транспорт. Дай сега да я прекършим...", пише депутатът. Според него е допустимо единствено повишение на цената на метрото.

Преди три месеца неправителствената организация „Спаси София“ внесе за разглеждане в Транспортната комисия към Столичния общински съвет предложение за въвеждане на нов почасов билет, позволяващ неограничен брой прекачвания в рамките на 90 минути на цена 1,50 лв. Предложението обаче беше отхвърлено от ЦГМ като „икономически неефективно и дискриминационно“ с обяснението, че така се давали необосновани привилегии на онези, които ще закупят почасов (и по-скъп от единичния) билет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама