Учениците на НУ "Христо Ботев" са участвали в 10 патриотични инициативи

06:24, 28 мар 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците на елитното начално училище "Христо Ботев" в Плевен са участвали в 10 патриотични инициативи с обществено значение в последните години. Това сподели директорът Цветелин Горанов пред репортер на Топновини.

"В днешно време сякаш има дефицит на родолюбие и уважение към българските ценности и традиции. По мое мнение, това е и една от причините за агресията в училищата. Децата трябва да получат не само знания, но и възпитание", коментира той.

Ето кои са патриотичните инициативи на НУ "Христо Ботев":

През 2011 г., по идея на Цветелин Горанов, е основан единственият Междуучилищен фестивал на детската песен "Ботевци пеят", като последното издание бе 5-о поредно и в него участваха над 2 000 деца.

В двора на училището са поставени бюст - паметник на поета - революционер Христо Ботев и интерактивно светещо знаме - трикольор на България.

Създадена е песен на учениците от НУ "Христо Ботев" по музика на Асен Антонов и текст на Лъчезар Владимиров.

Децата взеха дейно участие в отбелязване 143 години от обесването на Васил Левски, съвместна проява с клуб "Традиция" - Плевен.

НУ "Христо Ботев" се включи в кампанията за отбелязване на Националния празник 3 март "Да разбудим българския дух и да мотивираме българските деца да се хванат на хоро в двора на българско училище".

В къща - музей "Цар Освободител Александър II", по идея на Цветелин Горанов, бе организиран междуучилищен конкурс на тема "Син съм на земя прекрасна" с рецитиране на патриотични стихотворения и лично творчество - есета, рисунки, стихотворения.

През тази година, учениците Маргарита Крумова, Марина Бадева, Магдалена Тодорова и Сияна Димитрова участваха в празничната програма за 3 март, организирана на Панорамата.

Към училището бе учреден клуб "Млади възрожденци", който единствен в Плевенска област бе награден с ежемесечна стипендия.

В междучасията по озвучителната уредба на училището звучат патриотични песни.

Всеки първи час за I и II смяна започва с химн на Република България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама